Financial Conduct Authority (FCA)
De Financial Conduct Authority, algemeen bekend onder de afkorting FCA, is de hoogste financiële autoriteit in het Verenigd Koninkrijk. Het belangrijkste doel is om de financiële markt te laten werken zoals het zou moeten. Deze hoofddoelstelling is onderverdeeld in drie specifieke doelstellingen: 1) bescherming van de consument. 2) om de financiële markten te beschermen. 3) om de concurrentie op de markten te bevorderen, om de belangen van investeerders te bevoordelen. Om dit te doen, reguleert het meer dan 56.000 financiële bedrijven en houdt het prudentieel toezicht ‒ het reguleert hen niet, maar geeft risicowaarschuwingen over hen ‒ meer dan 24.000.
De FCA begon zijn reis in 2013, toen de Financial Services Act 2012 in werking trad. Sindsdien behoort de Autoriteit tot haar bevoegdheden om de financiële markt te reguleren, door minima vast te stellen waaraan financiële producten moeten voldoen en andere verplichtingen voor deze producten vast te stellen. Indien zij dit passend acht, kan zij ook financiële producten verbieden die zij onveilig, oneerlijk of op enigerlei wijze schadelijk acht voor de financiële markt. Als dit gebeurt, zal het verbod in eerste instantie tot een jaar duren. Gedurende die tijd kan de autoriteit besluiten het product al dan niet permanent te verbieden.
Hoe de FCA beleggers beschermt
Om haar doelstelling van beleggersbescherming te verwezenlijken, moet de autoriteit een vergunning verlenen aan ondernemingen die financiële diensten willen aanbieden. Deze licentie wordt alleen verleend aan bedrijven die voldoen aan de beveiligingsnormen van de FCA. Deze normen hebben betrekking op de bedrijfsplannen, risico' s, budgetten, middelen, systemen en controles van bedrijven en of hun belangrijkste werknemers de nodige training en kwalificaties hebben om hun werk competent uit te voeren. Kortom, de normen vertalen zich in bedrijven die consumentenbescherming boven alles stellen, inclusief winst maken.
Een andere basisfunctie is om consumenten te informeren over mogelijke fraude of dlr-parijss die mogelijk op de markt plaatsvinden. Om dit te doen, stellen ze een lijst samen van mogelijke fraude, die deel uitmaakt van de zogenaamde ScamSmart-campagne. Als aanvulling op deze dienst verzamelt de autoriteit de informatie die beleggers met problemen u willen geven, om te voorkomen dat andere beleggers dezelfde ongemakken ervaren.
Wat de Financial Conduct Authority regelt
Deze autoriteit regelt, zoals gezegd, de financiële markten, maar het is goed om duidelijk te zijn dat specifieke producten in deze categorie vallen. Dezelfde zijn:
- Reservoir
- Elektronisch geld
- Rechten in verzekeringscontracten
- Activeren
- Schuld
- Sukuk
- Publieke Effecten en certificaten die hen accrediteren
- Instrumenten die beleggingen accrediteren
- Instellingen voor collectieve belegging
- Rechten in persoonlijke pensioenregelingen
- Keuze
- Toekomst
- Contracten voor verschillen
- Rechten met betrekking tot persoonlijke pensioenregelingen
- Lloyd ' s vermogen om te syndiceren en zijn lidmaatschap
- Rechten op contracten voor begrafenissen, hypotheken, woningaankoopplannen, enz.
- Rechten die voortvloeien uit beleggingsbelangen.
Zoals u in deze lijst kunt zien, zijn CFD ' s producten die onder de bevoegdheid van deze autoriteit vallen, waarvoor een licentie in de FCA het kan dienen als garantie dat een CFD broker het is betrouwbaar en gereguleerd.
In ieder geval is het belangrijk dat u, voordat u uw makelaar kiest, ervoor zorgt dat de financiële autoriteit degene is die echt overeenkomt met uw situatie. Als u vanuit Nederland gaat beleggen en uw officiële verblijfplaats in dit land is, zullen makelaars meestal hun diensten aanbieden vanuit Cyprus en daarom zal het de CySEC die echt gezag heeft over jouw situatie. Meestal hebben de makelaars die bij de FCA zijn geregistreerd, twee vestigingen. Een van hen exclusief voor Britse consumenten is de ene geregistreerd bij deze financiële autoriteit, en de andere, geregistreerd in Cyprus, komt overeen met de rest van de klanten.
Zijn internationale aanwezigheid
Onder hun gemeenschappelijke activiteiten is er samenwerking en communicatie met andere internationale financiële autoriteiten. Zo is hij lid van de European Securities and Markets Authority (ESMA) en neemt hij deel aan haar werkgroepen om de regelgeving te ontwikkelen waaraan dan in de Europese Unie moet worden voldaan. Ze werken ook samen met de Europese Bankautoriteit (EBA) en de Europese Autoriteit voor verzekeringen en bedrijfspensioenen (EIOPA). En buiten het continent in de International Organisation of Securities Commissions, de International Association of Insurance Supervisors, de International Financial Consumer Protection Organisation (FinCoNet) en werkt samen in enkele werkgroepen die door de OESO worden uitgevoerd.
Kortom, een makelaar geregistreerd bij de FCA heeft de verplichting om te voldoen aan de strengste transparantie-en beveiligingsvereisten, vastgesteld door de Britse Autoriteit zelf, maar ook die vereist door de Europese Unie en specifiek met alles wat in de MiFID wordt aangegeven. Ongetwijfeld is het een belangrijke instelling voor de beveiliging en preventie en identificatie van financiële DLR-parijss in de internationale arena en het feit dat een makelaar bij deze autoriteit is geregistreerd, is een goed teken voor zover het de betrouwbaarheid van het bedrijf betreft. Je moet echter voorzichtig zijn en controleren of het bedrijf dat beweert geregistreerd te zijn dat ook echt is, want het is niet vreemd dat DLR-partners onder hun leugens de verklaring opnemen dat ze geregistreerd zijn, terwijl het niet waar is.